header
September 2012

Klik hier indien je de nieuwsbrief niet correct te zien krijgt.
Lokale verkiezingen: cultuur in debat foto

In nauwe samenwerking met lokale partners organiseert de Professionele Vereniging voor Creatieve Beroepen vzw debatten waarvan de thema’s per stad worden bepaald door kunstenaars en belangenvertegen-woordigers uit de culturele sector.
Lees meer

 
Feedback over de Algemene Vergadering
De Professionele Vereniging voor Creatieve Beroepen hield vorige week haar Algemene Vergadering. Hier kan u lezen welke beslissingen er werden genomen en het activiteitenverslag van 2011 bekijken. Lees meer
 
"Ik haat het woord 'professioneel'. Een droeviger woord bestaat niet." Orson Welles

In het laatste advies van de Nationale Arbeidsraad wordt er gesproken over de invoering van een 'kunstenaarskaart' voor amateurkunstenaars en een 'beroepsvisum' voor professionele kunstenaars die met het artikel 1bis willen werken. Op onze blog vindt u hierover enkele bedenkingen. Zin om te reageren?
Dat kan hier

tabledown

grayup   redup   blueup
ontrafeld

Geen prestatie zonder Dimona

Dimona, dat is niet een of andere exotische voornaam, maar de 'Onmiddellijke aangifte van tewerkstelling' die voorafgaand aan elke prestatie naar de RSZ moet worden gestuurd. Wie stuurt ze? Hoe? Waarom?

Lees meer

 
niettemissen

Financiering van literaire vertalingen

De Europese Commissie wil de Europese literatuur beter laten circuleren onder de Europese burgers. Daarom ondersteunt ze de vertaling van kwalitatieve Europese literatuur in de talen van de deelnemende landen. Uitgevers die een werk van een auteur willen laten vertalen worden aangemoedigd om een aanvraag in te dienen, vooral als de auteur de Literatuurprijs van de Europese Unie heeft gewonnen. Lees meer

Deze Niet te missen komt uit de online 'Infogids voor kunstenaars en creatieve professionals', samengesteld en gerealiseerd door het Studiebureau van SMartBe.

 
meetandgreet

Roland Pauwels, fotografie en straattheater

Roland Pauwels verzorgt straatanimaties die een mix zijn van ludiek spektakel, animatie en fotografie. Deze animaties of walking acts worden zowel indoor als outdoor gebracht. Citymarketing en vrijetijdsconcepten (cultuur, toerisme, winkelcentra) maken dankbaar gebruik van het crossmediaal straattheater.
Lees meer

Heb je nieuws? Een expo? Een mooi project? Een mailtje naar Tom plaatst je misschien wel in de spotlights!

graydown   reddown   bluedown
 
orangeup   darkgrayup
whatsup

Oproepen en Wedstrijden

Info SMartBe

 
 
event

Opening van de Budafabriek in Kortrijk op 15 en 16 september

Op 15 en 16 september opent op het Buda-eiland in Kortrijk de Budafabriek. Niet zomaar een gebouw, maar zowel het sluitstuk van een stadsvernieuwings-project als het startpunt van het Buda-eiland als trefplek voor creatie en innovatie. Kom alvast op 15 of 16 september een kijkje nemen op de opening! Ook SMartBe feest mee. Lees meer

orangedown   darkgraydown
forwardlogo_smartbeKen je iemand die deze nieuwsbrief graag zou lezen? Forward hier
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf je hier uit

Volg ons op de blog en via facebook

Verantwoordelijke uitgever: Eric Lauwers, Professionele Vereniging voor Creatieve Beroepen vzw - SMartBe.
Emile Feronstraat 70 - B-1060 Brussel - T +32 2 542 10 80 - F +32 2 420 52 93